Μολυσματική τέρμινθος

Είναι μια συχνή ιογενής λοίμωξη του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως όμως προσβάλλει τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, τους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες και όσους έχουν ανίσχυρο ανοσοποιητικό σύστημα. Μεταδίδεται συνήθως με την άμεση σωματική επαφή από άτομο σε άτομο και στο ίδιο άτομο από το ένα σημείο του σώματος στο άλλο με το ξύσιμο και σπανιότερα από πετσέτες. Η τέρμινθος αγαπά τις ζεστές και υγρές περιοχές. Στα παιδιά εμφανίζεται στο πρόσωπο και στον κορμό και στους ενήλικες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, στο μέσα μέρος των μηρών, στην κοιλιά.

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ

Η δερματική βλάβη της τερμίνθου μοιάζει με ογκίδιο, ελιά ή μαργαριτάρι. Είναι στρογγυλή, ροζ, λευκή ή στο χρώμα του δέρματος, γυαλιστερή, θολωτή με μια ομφαλωτή εμβύθιση στο κέντρο, που αν συνθλιβεί, αποβάλλει ένα παχύρευστο υλικό, το σωμάτιο της τερμίνθου.

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ 4  ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΡΜΙΝΘΟΣ 6

Η θεραπεία της είναι απαραίτητη λόγω της εύκολης μετάδοσής της τόσο στο ίδιο παιδί, όσο και σε άλλα παιδιά.

Η δερματολόγος μπορεί να εκθλίψει το περιεχόμενο της τερμίνθου με τη χρήση ειδικής μικρής λαβίδας ή να ψύξει τις δερματικές βλάβες με υγρό άζωτο, με την τεχνική της κρυοθεραπείας.

Σας αρέσει;
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •