Μολυσματικό κηρίο

Είναι μια συνηθισμένη, πολύ μεταδοτική, επιφανειακή λοίμωξη του δέρματος που οφείλεται στο χρυσίζον σταφυλόκοκκο ή το β-αιμολυτικό στρεπτόκοκκο ή και στους δύο. Παρουσιάζεται συνήθως σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και σε νεαρά άτομα, συχνότερα κατά τους θερινούς μήνες, ενώ δεν είναι σπάνιο ακόμα και το φαινόμενο μικροεπιδημιών σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, σχολεία, παιδιατρικές πτέρυγες, κατασκηνώσεις.

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΚΗΡΙΟ 2

Εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο, γύρω από το στόμα και τη μύτη και στα άκρα. Αρχικά οι βλάβες ξεκινούν σαν φουσκάλες, γεμάτες με κιτρινωπές εκκρίσεις που γρήγορα σπάζουν, ξεραίνονται και σχηματίζουν κιτρινοκαφέ εφελκίδα(κρούστα) που το χρώμα της θυμίζει το χρώμα του μελιού.

Ένα τσίμπημα εντόμου, κάποιο τραύμα ή κάποια προϋπάρχουσα δερματοπάθεια, πχ ατοπική δερματίτιδα, μπορεί να αποτελέσει παράγοντα προδιάθεσης για την εμφάνιση της πάθησης.

ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΚΗΡΙΟ 1

Μεταδίδεται με την άμεση επαφή, συνεπώς αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και με προσοχή μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του προσώπου και του σώματος του ασθενούς και σε άλλα άτομα και να προκαλέσει επιδημίες.

Σας αρέσει;
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •